Jahit luka kali kedua

Hi mommies.. ada x pengalaman cm sy jahit 2 kali…yg geramnya… anak kedua ni hosp jahit bersambung2.. bila ikatan paling hujung da reput yg lain tu terbuka luka belum cantum agy… mse anak first dlu elok je jahit satu2… nak x nk kne la jahit balik kalau x nk dia terbukak gitu kn… trauma tu memang … tgh2 jahit bius habis… kne la 3 jahitan… genggam tangan nahan sakit.. even dye bius lagi skli.. pun kjp hilang .. sakit balik…tpi better then hospital la… da la jahit banyak sbb koyak besar... lpas tu rasanya x bius.. sbb setiap jarum yg masuk terasa.. biasenya rasa sakit tang jahit kulit je… ni tak.. dri awal smpai akhir terasa…hmmm trauma rasa nk beranak agy…

1 Balas

seram ingat kena jahit hidup². tiga kali bersalin,memang berjahit tp tak pernah bius. mungkin sebab sy 1st degree tear,sebab tu tak dibius. sebab tu masa pantang sy jaga betul kawasan jahitan,takut benang terbuka.