Bp rendah sepanjang pregnant

Hi mommies, ada tk mcm sy bp rendah sepanjang pregnant ni. sy sejak awal pregnant smpi nak masuk trimester 3 ni susah nak dpt 100 ke atas. selalu 100 ke bwah, tpi tkde rasa mcm pening atau lemas2 tu. normal je rasa

7 Balas

sayaaa 🙋🏻‍♀️ sebelum preggy elok je range 100-120/60-80, bila preggy tak pernah lebih 80/60. sampai pernah kena tegur dengan nurse, ni kenapa BP macam orang nak mati ni? 😂 normal je tu sis. bila preggy blood volume kita naik berkali ganda, sebab tu BP kita drop menjunam. selagi tak ada pening2 ke pitam ke etc, takyah risau.

7mo ago

sy dok risau knpa bp rendah, bila sis explain ni bru la lega sy 😅

saya macam tu.xtahu la terlebih tenang ke apa.hahaha..risau juga masa tu takut baby tak membesar masa pregnant. tapi alhamdulillah,semua okay sampai bersalin. anak pun sekarang dah 4 bulan.

Sma la selalu rasa pening kdg smpai pitam , bp selalu 80+ tapi nadi tinggi 130+ tapi tk pelik hb rendah cuma dh try mkn yg naikkan hb pun still sma kecuali kalau rest sepanjang hari

Ya Allah , jelez nya dengan orang BP normal ni . Saya yang ada darah tinggi ni susah sangat nak dapat rate normal . Lagi nak bersalin , lagi lah mencanak BP nyee . 🥹🥲

sama laa 🥲 sampai banyak kali check bp tapi takde pun rasa pening nak pitam apa semua 😂 taktau apa punca nyaaa

7mo ago

kan. sy smpi dr tnya ada rasa pening2 ke nak pitam ke apa. sy ckp tkde, dr pun bingung 😅😅

Sama sis..sy last checkup bru ni mkin turun jdi 88/53 🥲 biasa 90 lebih/60 lebih cmtu..

7mo ago

tu la sis. risau bp rendah, dh satu hal pula jdi nya 😭

cth bacaan bp?

7mo ago

94/59 paling rendah . paling tinggi 98/67