Pregnant 38w Efw 3.6kg

Hi mommies.. ada tak yg ada pengalaman n pendapat, saya dah 38week GDM dc, baby pun dah 3.6kg… Doc dekat kk bgtahu saya tak boleh bersalin lebih 38w , tapi doc dekat hospital cakap boleh tunggu sampai due date. Macamana ye mommies? Kalau tunggu due date mesti baby boleh cecah 4kg kan mommies?

1 Balas

Sy baru balik check up tadi. 38 weeks scan berat baby 3.2kg. Doc ckp kalau berat baby lebih 3.5kg tak dgalakkan beranak normal. Ada kemungkinan bahu baby akan stuck and ada kemungkinan akan emergency ceaser. Sy harap dpt beranak minggu ni juga. Sbb taknak baby besar sgt. Semoga dpermudahkan urusan kita ya mummy.

2y ago

Thank you mommy for info. Amin amin, semoga Allah makbulkan doa kita semua.