cabut gigi

hi mommies, ada tak yang pernah cabut gigi masa pregnant? ok tak lepas cabut? TQ

12 Balas

pernah cabut.. masa 22w., klau ikutkn tu nk cek gigi sja., lpstu doktor ckp kena cabut 2 batang (gusi plk tu) sbb dh bernanah n x boleh diselamatkn lgi.. disebbkn dh mnyerah diri utk cek gigi., sya trus cabut dlu lah 1 batang., tu pown ambik yg paling teruk.. nie tinggal lgi 1 batang entah bila plk nk peginya.. tpi doktor gigi sya pesan nk klau nk cabut kena trimester 2 sja..

2y ago

ok terima kasihh

sya xprnh lagi cabut...tpi kk check,dia mintak gi tampal gigi je....xpe ke..klau xtampal dekat kk tpi gi swasta??sbb prnh tampal kat kk msa xpreggy,dorg tmpal gigi garham tinggi sngt smpai nk kunyah mknan...gigi xsentuh dgn gigi...mcm mna nk kunyah😅😅

2y ago

owh ya ka...??sya nurse kk suruh tampal gigi garham...mmg tak lah nk cabut🤣🤣..takuttt

klu low hb dorang tdak ksh bnar cbut mcm sy tuh ari . trpksa tunggu kluar bby bru boleh cbut tuh pun lpas pntng . dorang bg panadol untuk tahan sakit gg jaa😭😭smpai dmam kmsy ksakitan gg

doctor suruh saya cabut Gigi , Gigi xsakit Pon tpi sebab Ada sisa akar Gigi yg X tercabut dlu . skrg Pon bingung nk cabut Ka x takut sakit berhari2 nnti 😂😂

2y ago

ok terima kasih..

If ibu nak cabut gigi, tunggu sampai ibu reach 2nd trimester baru jumpa doctor gigi. Biar doctor gigi check dulu gigi ibu and nasihat ibu the next steps.

2y ago

dah 2nd trimester cuma takut nk cabut 😂 ok TQ

boleh diawal trimester & second third mcm susah sikit takut tekanan kuat sgt effect boleh ternak.. ni penglman sy laa smlm kerja klinik gigi

2y ago

dah 2nd semester. ok terima kasihh

saya cabut gigi bongsu masa 22/23weeks macam tu. memang semua aware yang kita ni pregnant. alhamdulilah ok je. lega gigi tak sakit dah 😂

2y ago

dah 27 weeks cuma ada rasa takut nk cabut 😂 ok TQ

Cabut gigit tak pernah. Kalau tampal pernah. Doktor suggest buat time 2nd trimester sebab nak inject ubat bius.

2y ago

ok baik terima kasih

Ikut ketahanan org nak cabut gigi ni. Inform je kita pregnant.. mereka akan lebih berhati2

saya cabut gigi time 34 week. Sebab tak tahan dah. Ahamdulillah okey. Bby dah 8 month dah

2y ago

alhamdulillah awak ok sebab dokte kata kalau nk cabut kena sebelum minggu 30. ok TQ