Sakit gigi

Pregnant boleh cabut gigi tak ehh? Siapa mommies ada pengalaman cabut gigi time pregnant?

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

sya cek gigi dlu, ada 4penjuru gigi belakang sya smua ada tambahan gigi didlm lapisan kulit. dr ckp klau nak cabut blh cabut sekiranya sakit. tpi klau tak cabut takpe. tak membahayakan pun klau cabut gigi. takde effect ke bby. πŸ‘πŸΌ

Bawah 5 bulan agak bahaya untuk cabut gigi atau apa apa rawatan yang perlukan Local Anesthesia. Sebab ubat kebas yang disuntik tu tak sesuai untuk preggy mommy. Biasa clinic gigi guna Lidocaine atau Articane.

kalau tk silap sy boleh je cuma je kena bwh dari 32minggu kot.. sbb dia berkaitan dgn saraf kan, takut boleh effect bby

Boleh cabut ggi klau dh masuk 5 bulan. Nurse dkt kk sy ckp mcmtu hritu. Nk tampal or cabut smua 5 months ke atas

sy baru je cabut gigi kmbr belah atas Sbb dah goyang pastu dia tngok gak kesihatan kite mcm mne blh cabut ke tk

sy cabut masa trimester ke 3..sbb sakit sgt..3 ari makan panadol pun x jalan..last2 pergi klinik doc cabut..

boleh ja cabut gigi..sy cabut 2 gigi graham kanan masa trimister ke2 masuk trimister ke3 dah xboleh cabut dah

4mo ago

Ye ka? Skrang baru trimester 1. Ini pun gigi geraham kanan yg sakit. Yg bekas tampal lama tu sakit balik. Seksa betul nak makan minum 😡

Jika berkeperluan boleh dan dr gigi akan tgk keadaan kita dulu camna.. apa pun kena p cek dulu ya

sye bru cabut gigi doctor kata 12w bru boleh 3 bln untuk cabut bawah pada tu x boleh

tak silap 6bulan keatas tak bole cabut da.

4mo ago

Ohh okeyy mummy