Sakit kelangkang

Hi mommies, ada tak yang kat sini especially 3rd trimester sakit2 kat kelangkang sampai jalan pun sakit? Normal ke?

9 Balas

normal .. sbb position baby .. klu baby golek2 dalam tu n dia park kepala kat bawah mmg mommies akan sakit area pelvis atau xselesa celah kangkang.. bila dah besar especially 30W ++ package rasa xselesa kat tulang rusuk skali sbb baby duk kick boxing situ klu kepala kat bawah 🤣 saya tgh alami nya .. sekarang mmg rasa makin kerap sbb dah 31w .. start 5bulan sy dah rasa sakit pelvis tapi kadang2 bila baby kepala kat bawah je... klu baby pusing park tempat lain akan kurang rasa sakit celah kangkang ..

1y ago

Ya baby saya dah turun kepala kebawah. Sebab tu makin sakit😅 tapi awak berkerja ke? Larat ke awak berjalan? Saya rasa macam giveup nak pergi kerja sbb kena naik turun tangga bagai.

Sama la..normal la tu sy lg tambah kaki pon sakit ha..bisa krem 2 hr lps xhlg lg..btabah la sis..mari bersama2 kita jln tkedek2 mnahan sakit😵‍💫

sama lah sis. sya dah 32week dah, sakit celah kelangkang, kekadang miss v rasa kna cucuk ja. malam tidur nak pusing kiri kanan pun tak selesa.

1y ago

kan sis, jalan pun dah macam penguin😅 kaki pun dah mula bengkak dah ni. nak bangun susah, nak tido malam lgi lah susah. kekadang emosi pun tak stabil dibuatnya.

Normal sis,saya tengah alaminya 32w4d😪menjadi2 sakitnya..nak jalan,nak bangun,nak tukar posisi tidur semua sakit😪

1y ago

Sama lah dengan saya. Saya skrg pakai seluar pun kena duduk. Solat pun duduk skrg sebab sakit sangat. Awak bekerja ke? Macam mana awak handle ya sbb saya tak larat rasa nak pergi kerja 😂

Sme sis. Hamstring sblh kiri sy yg cramp bkn betis. 🤣 dh mcm pg gym angkat berat. Nk pijak tu mmg kne slow2.

sama. jalan2 sekejap pun dah sakit. lenguh habis kaki.

Normal, baby makin mmbesar n berat baby bertambah.

Sy xpernah rasa lagi. Mgkin sbb baby songsang😂

normal tu sebab baby dah turun bawah