Buka buku pink di kk tp cek up di swasta

Hi mommies, ada tak sesiapa yg buka buku di Kk tp monthly cek up di klinik swasta ? Boleh share boleh ke tak mcmtu? Sbb anak 1st saya buka buku & cek di KK tp bersalin di swasta. Bila dh week hujung hujung nurse akan tnya nak bersalin dimana, bila bgtau diswasta, nurse cek ala kadar je. Apa apa suruh cek diswasta.

3 Balas

Boleh. Cousin saya buat macam tu. Fully checkup di klinik swasta, bersalin di hospital kerajaan. Saya pun macam tu jugak. Buka buku pink di KKIA. Masuk 20 weeks++ saya tutup buku KKIA sebab nak bersalin di hospital. Sepatutnya tak boleh lah nurse awak begitu. Saya masa 1st appointment lagi nurse dah tanya nak bersalin kat mana. Saya cakap nak bersalin di hospital swasta. Nurse pun okay dan take note.

Boleh awak. Takde masalah. But in my opinion better buka kat swasta terus. Nowadays klinik swasta pun ada buku pink diorang sendiri.

saya klu dah check swasta , tk pergi dah kk .