Nk tanya...

Klu dah buka buku pink di swasta , pastu bulan lain nk cek up @ follow up dkt kk boleh ke? kk terima ke buku pink swasta? tq ☺️ #firstbaby #ingintahu

3 Balas

Boleh. Nanti KK akan buka baru untuk awak. Kiranya awak akan dua buku pink nanti. Nak prosedur yang lagi tepat, boleh call KK awak untuk info terkini.

5mo ago

Sorry awak. Saya pun baru perasan reply ni🙏 InshaAllah semuanya baik2 sahaja. Hospital swasta takkan tolak patient ke hospital kerajaan kalau kita mampu dan ada pakar. Jadi saya nasihatkan awak untuk cari hospital yang ada pakar dalam pelbagai bidang. Sebagai contoh ada sesetengah hospital swasta, mereka tiada pakar paediatrik sebab hospitalnya khusus untuk bersalin sahaja. Saya pun bersalin di hospital swasta. Alhamdulillah. First pregnancy saya was diagnosed with GDM and GBS+.

kk tempat sy terima sis. 2 hari lepas sy baru buka buku pink dkt kk, sy pun sebelum ni buka buku dkt swasta. Nnti nurse akan buka buku baru.

Boleh. Kk terima shj buku pink swasta tp dia akan buka buku pink kk yg baru & record semua kt buku pink kk tu bila sis check up di kk