Baby kerap terkejut

Mommies ada tak pengalaman baby bawa 1bulan asyik terkejut kemudian nangis? Anak saya sejak kuning dia bawah 100 dia sering terkejut lepastu nangis. Tidur 5 minit terkejut then nangis. Sian baby mengantok tpi tidur taklena sbb asyik terkejut teruk. Time nk tukar pampers pun kena pegang thn dia klau tak dia terkejut dan nangis. Saya dah cuba cara tidurkn babby secara mngiring tpi still terkejut. Dah try bedung jugak tpi bby takmau dibedung, dia akn nangis smpai merah muka klau sedar yg dia dibedung . Saya buntu sgt. Tiap mlm mmg saya tak tidur sbb bby terjaga sedia akibat terkejut . Bantu saya yg ada pengalaman 😭

4 Balas

baby bawah 3 bulan mmg akan ada moro reflex tu. kena cuba jgk untuk bedung kemas2. klu baby panas boleh cuba bedung tanpa pakai baju.