Tak boleh nak telan pil zincofer

Hi mommies, ada tak option lain atau pil lain yang sama je function dia macam zincofer ? Cuba telan banyak kali tapi tak boleh sbb pil dia besar sangat 😭

11 Balas

Saya makan maltofer start 5 minggu sampai sekarang 14 minggu.. first checkup nurse kata hb cantik and dia suruh continue je makan maltofer sebab dia takut saya muntah makan ubat lain 😅

kepala jgn dongak ke atas kepala straight hadap depan. saya pernah dongak tinggi tak lepas masuk besar sngat. pastu saya steady kepala ke depan minum air banyak ok telan

Zincofer, obimin, iberet, maltofer. Ni choice yang ada . Tapi sebelum awak tukar ubat awak kena consult doc/nurse kk tau. Goodluck awak ! Fighting!!!!

Minta tukar dekat kk, mula mula saya dapat zincofer juga tak boleh nak telan then bgitau nurse n nurse tukar ubat lain

Macam kawan sy dia kena makan zincofee tapi lepas makan je muntah. So bgtahu doc. Doc tukar lain.

Kalau besar potong bahagi dua awak..kalau sy mmg xboleh mkn zincofer tu sbb bila mkn akan muntah..

10mo ago

saya makan sekali vitamin c nk muntah pastu masuk sikit makanan lain . pastu lepas makan zinfozer saya ganti vitamin c dgn buah oren tak muntah. atau saya baca selalu org buat jus oren tapi jus oren haritu tak hilang mual so saya makan oren hilang

boleh minta dengan iberet atau maltofer, tapi maltofer kena makan 3 biji sehari

Sama. Sy g farmasi n beli maltofer. X rasa ubat. Rasa coklt. Misi kata pon ok. Try la

10mo ago

Haaa sbb tgk maltofer tu pil dia kecik. Yg lain semua besar yg amat pil dia. Puas telan dia keluar balik 😌😭 thanks awak sharing

Ckp kat doc xblh mkn ubat zincofer n doc akn bg ubat yg lain ..

Boleh bgtau doktor utk tukar ubat