Hamil 4 bulan selamat tak utk berpuasa penuh?

Hi mommies. Ada tak mommies yg 1st trimester yg pernah berpuasa penuh? Ok tak keadaan mommies dan baby? Mohon share smaa2 experience mommies☺️#advicepls #ingintahu #jomsharing

1 Balas

Kalau dah rasa pergerakan baby, nak try puasa boleh puasa sebab kalau baby tak kick ke apa kita alert dengan condition dia. Kalau awal trimester selalu belum dapat rasa baby kick, so kita tak tau dia ok ke tak dalam perut. Tapi pregnant mommies tak digalakkan pon berpuasa, baby dalam perut perlukan nutrient yang cukup

2y ago

Ok noted. Tq mommies for sharing 😘