Kulit Anak

Hi mommies, ada tak mommies yang ada pengalaman anak lahir gelap tapi lepas beberapa bulan anak jadi cerah?

9 Balas

hihi .sy pun duk tenung baby sy ni..putih ke sawo matang🤭 lahir putih melepak..bibir mcm pakai lipstik...tp skrg 2 bulan lbh kdg2 nnpak cerah, kdg2 nmpk gelap..Lepas Mandi nmpk gelap sbb kulit dia bila sejuk jadi macam tksekata 😄..tp bila dh tksejuk jadi cerah balik .tkpelah baby..mama pun biasa2 je..cerah kulit je..ikut papa sawo matang pun encem 😍

mcm anak saya lahir putih melepakk . sbb kuningg lama duduk bawah lampu jadi gelap 😅 dengan bintik bintik putih lagi dekat muka dia mcm jerawat tu (bintik sejak lahir) tapi masuk 3 months dia terus cerah dan bintik hilang . saya takda pakai apa apa lotion dekat muka diaa .

warna kulit ikut genetik. biasanya lepas 6 bulan akan tunjukkan warna dia yg sebenar. tak apa cerah or gelap. yang penting sihat. xde masalah penyakit kulit. penyakit kulit ni susah nak baik. macam2 jenis lotion nak kena try.

Normal je. Baby first sy, first 2 months kulit dia gelap. Masuk bulan ke 3 terus cerah. Ikut kulit sy. Baby no 2 lahir cerah. First month kulit dia gelap pulak ikut ayahnya. Baby akan ikut kulit parents jugak

ank sy lahir putih sgt. makin bsar gelap pulak. skrg dh 3 bulan. sy n husb putih. dia akan berubah balik jadi putih tak 😅

anak saya pn masa lahir gelap jgk skrg dh 3 bulan lebih muka makin cerah..selalu tgk bb dkt muka cerah dulu dr badan 😁

normal. ada baby lahir gelap, besar cerah. ada baby lahir cerah, besar gelap.

normal tuh awak, bykkan budak mmg mcm tuh.

Normal. In the end ikut baka jugak