Scan baby perut besar

Hello mommies. Ada tak kat sini yg prnah kena scan kt klinik pakar o&g, doc ckap perut baby besar. Dlm carta tumbesaran bayi pn dh trsasar dri line. Skg 36 weeks 4 days tp scan dah 38 weeks 4 days , 2 mggu lgi klau berat baby naik lebih 200g, doc suruh induce. Sbb skg berat baby dh cecah 3.1kg. Boleh tggu ada tnda tp berisiko. Ada yg prnah alami mcm ni x ? Means baby tu bsar kan? Is it better induce or tggu je tnda2 nk bsalin tu dtg..

1 Balas

sis ade gdm ke? sbb skrg yg doc ckp besar tu perut sahaja taw. patut semua anggota badan membesar seiring x lari jauh n dlm paras normal line dia tu. tumbesaran x balance utk anggota lain. klau doc dh mention berisiko, baik go for induce. sbb yg lain je normal tp perut je terlebih besar mmg bunyi x kena.

2y ago

anggota bdn dia lain bsar juga tp lbih 2 weeks ja. perut dia 3 weeks. mcm tu