Beralih bulan

Hi mommies ada tak anak korang yang taknak susu sebab beralih bulan? Apa solution korang ye? Anak saya umur nak masuk 5 bulan susu biasanya 4oz setiap 3 jam. Tapi sekarang ni dia tolak susu dan menangis nangis. 🫠

2 Balas

Anak sy mcm tu masa umur 3 bulan, kena check gusi dia bengkak ke tak. Anak sy masuk 4 bulan dah keluar seketul gigi tu yang menyebabkan dia tak selera nak susu.

2y ago

Everything will pass don’t worry. Baby akan minum bila dah lapar. Kalau baby aktif ok je. Boleh je kalau nak cuba puting susu lain contohnya puting x-cut fiffy tu, baby yang akan control flow tu.

itu lah anak sya pun