Melecet di bahagian aerola semasa menyusu

Mommies ada pengalaman? Rasanya latch dah betul. Tapi melecet di bahagian aerola. Baby kuat cekam sangat kot sebelum hisap.

1 Balas

Cara saya Letak nipple cream. Jangan bagi baby hisap kat aerola yg melecet tu 24 jam. Marmet je. Dah lama tu, saya rasa biasa je.. tahan je sakit sebab anak pun dah pandai pilih dada mana yg dia nak hisap. Tapi nipple cream tetap letak juga. Selalu jadi macam tu bila fasa anak teething. Kadang tak tahan, ready kan teether siap2 kat sebelah, sumbat aje kat mulut dia.