Aerola licin semasa menyusu

Mommies yg menyusu ada tak yang aerola/puting selalu licin semasa menyusu yg menyebabkan bayi susah nak melekap? Selalu terlepas atau hisap bahagian puting je sebab aerola licin kena susu. Ada solution tak?

2 Balas

kena make sure baby rapat dengan breast. puting mmg akan licin sbb air liur baby & susu jadi pastikan baby rapat je. kalau dah rapat pun terlepas maknanya baby yg saje lepaskan

anak saya mmg suka lepaskan puting mse hisap, then nangis lps tu. kte kena sabar n masukkn semula. dia blum biasa lg, nnt dah bsr in sha Allah okay 👍🤗