Vaksin time mengandung

Hi mommies.. ada ka disini yg suda complete vaksin? Masa vaksin tu usia kandungannya masuk 29week suda.. bole share pengalaman? Ada apa2 komplikasi ka atau apa2 kesan -ve @ +ve ka? Semoga pengalaman kamu memberi manfaat kpd sy ataupn yg lain ❤️

18 Balas

Saya da dpt 1st dose vaksin sebelum tau diri pregnant, pastu 2 hari sebelum 2nd dose, tau dah pregnant 5/6 minggu pastu tunda tarikh. then usia kandungan 14 minggu terus proceed utk 2nd dose. Alhamdulillah, sakit kat bahagian tangan yg kena cucok je. lain xde masalah. semoga kita dilindungi dan urusan dipermudahkan. Amin.

Saya dah lengkap 2nd pada 29 week 2 hari lpas. Syukur alhamdulillah xda apa2 kesan yg teruk. Just tempta cucuk jarum tu ada sakit sikit je. Tp tu pun x mudarat.. keadaan sama masa cucuk 1st dose. Xda demam atau sakit2 lain. Mgkin ikut antibodi bdn kot. Sbb ada org x mgndung ada yg demam

sya 1st dose masa kandungan 12minggu, Alhamdulillah x de masalah ape² cuma sakit nk angkat tgn je la lepas cucok tu,,skarang tunggu tarikh untuk 2nd dose pada 13hb ni kandungan cukup 14minggu, harap² xde ape², moga selamat dan di permudahkan semuanya..Aminn

Alhamdulillah sy dh lengkap 2 dos vaksin. Dos 1 17 mnggu. Tgn sakit xblh angkat 2 3 hr. Lps tu asyik lapar je. Dos 2 20 mnggu. Kpla sakit 2 hr asyik tidur je. Lps tu dh ok. Bby pon aktif cam biasa. Jgn risau semuanye ok...

3y ago

boleh mkn panadol x mase sakit kepala atau demam?

Sye dh complete vaksin 27weeks.. Alhamdulillah tkde side effect yg menakutkan cuma lepas seminggu complete vaksin tu sye cuma rse tk sedap badan je,rse mcm nk demam.. Lepas tu ok dh

Sy dapat vaksin 1st dose masa kandungan 33 minggu , alhamdulilah takda apa baby pon aktif ja cuma lenguh lenguh badan 1-2 hari mcmtu 🥺 ni tgh tunggu second dose 10 sep ni .🤗

3y ago

Semoga baik2 saja sis.. tq sbb share pengalaman ❤️

sy dh 2 dose.. alhmdulillah ok je.. cuma sakit kat tmpat cucuk je.. kena tgok antibody juga.. sbb tak same antibody.. ade yg demam.. tapi kalau demam pon tak lama la..

sy dapat vaksin first waktu 20 week, complete vaksin pada 23 week. Alhamdulillah tiada pape cuma lenguh tangan dan demam sikit waktu dose kedua

Alhamdullilah semua ok.. Complete vaksin at week 32 rasanye.. Skrang dah week 38.. Just lepas vaksin tu rasa lesu n penat.. Nak tido je.. 😊

2/9 sy dah cukup 2 dose vaksin . skrg 37minggu so far alhmdullilah tkde ape2 yh jd cuma lengguh bahu n bengkak sikit kat bahagian cucuk .