Minta sesiapa yang berpengalaman untuk answer soalan sy

Hi mommies , 37w2days. Semalam sy seharian sakit pinggang , n perut tegang. Baring serba tak kena sebab sakit . Mula sakit bahagian tepi perut kedua belah , lepas tu sakit tgh perut atas. Last tangkap bawah perut . Each time baby gerak dekat kemaluan ngilu n kerap terkencing . Tidur memang x lena . Lepas tu pergi hospital , bukaan 1cm je , doktor suruh balik n jgn buat kerja berat . Persoaalannya sy ni dekat nak bersalin ke ? Sbb harini pinggang still sakit tp perut xtegang dah . Keliru

1 Balas

Bergantung. Ada orang makan masa minggu untuk bukaan terbuka banyak. Ada orang dalam masa 24 jam fully dilated and bersalin. Sekarang ni awak just monitor blood show, air ketuban, pergerakan baby dan contraction.

3mo ago

betul tu..mcm sy keluar mucus plug dulu baru rse kontraksi selama 3ari...hari yg ke3 baru bersalin...