Berehat dirumah

Hi mommie.. nak tanya selalu brpa week nurse nasihat kan kita untuk ddk dirumah. Tunggu masa nk bersalin. Skrng saya 33week.. sbb saya bkn suri rumah. And bos saya pon tnya saya bila nk cuti 😅😅..

2 Balas

Ambil cuti ikut awak bila2 awak rs dh tk larat / nk buat persediaan mcm nk balik bersalin di kg ke. Ada org mmg tk ambil cuti, kerja je sampai bersalin (contraction sewaktu di office), baru start maternity leave. Tp setahu saya klu ambik cuti sebelum bersalin, itu kira AL. Belum ML lg 😁

Sy apply cuti waktu 37w tapi bila sampai masa takde rasa tanda apa2 so sy sambung kerja sampai due date. Dan mmg betul time sy serah diri pun tak ada tanda2 nk bsalin, so iol terus.