Bersalin dirumah/ berbidan tanpa ke hospital

hi mommies ada tak yang dkt sini pengalaman bersalin dirumah? boleh cerita tak? #bantujawab #ingintahu #firstmom

1 Balas

hm skrg sy rasa tak dibenarkan mana2 ibu bsalin dkt rumah. tapi andaikata terjadi lah...cepat2 panggil ambulans,, sbb tinggi risiko....tumpah darah, bby terdedah dgn jngkitan, bby tertelan air ketuban berlebihan. zaman mak2 kita lain, kemudahan perubatan sgt sukar nk dpt..sbb tu terpaksa bsalin di rumah dan ramai juga yg tak dpt diselamatkan. sekarang dh berbeza. seboleh2nya klu dah ada tanda tu, segera ke hsptl. be safe than sorry.