ada yang tahu tak?

Momiesss sekalian. Sesape penah dpt result test darah utk Mean corpuscular hemoglobin(MCH)bacaan rendah waktu pregnant? Sebab ape ye jd mcm tu?? tp Hb 12 . Risau pulak sy ?? kena repeat amik darah lagi next week.

2 Balas

Dulu orng rumah sy reading Hemoglobin rendah specialist saran mkn iberet alhamdulillah reading ok tp supliment KKM pun kena mkn juga

HB 12 tu kira ok la.. mmg range hb kena 12 keatas utk wanita pregnant.. saya hari tu hb 10 je manjang kena makan ubat iberet