Wajib minum susu ke?

Hi momiess, ini first pregnancy saya and baru 6w. Saya banyak baca article pengambilan susu juga perlu diutamakan, ibu memerlukan kalsium yang tinggi.Baby akan mendapat kadar kalsium yang baik ketika di dalam kandungan. Masalah saya sekarang saya tak boleh minum susu, rasa loya nak muntah. Sekarang saya kerap juga sakit tulang belakang, sakit pinggang. Ada suggestion lain ke selain kena minum susu? #FirstPragnancy

6 Balas

if puan tak tambahkan pengambilan kalsium, anak tetap akan serap dr ibu dia mana2 yg ada, itu yg sakit gigi sakit tulang sakit itu ini tu sbb anak serap semua yg diperluankan ambik la cheese kekacang sayur hijau.. kalsium yg diperlukankan dlm 1000mg setiap hari

sekadar berkongsi. sy pon x minum susu. my previous pregnancy mmg x minum susu pernah cuba time anak sulung tp xleh masuk lah susu. puan boleh altenatif lain selain susu.

Sama sy.. xleh minum susu.. haritu dy ada tya jgk dlm group ni.. dorg suggest minum HL.. so sy try yg tu.. alhamdulillah boleh telan… try awk try

Makan ubat calcium pun boleh utk ganti susu

tgu habis alahan, then baru minum ok

Saya ambil ini sis..

11mo ago

Saya ambil waktu malam saja.. sebelum tidur.. 1 biji.. klau waktu tu penat sgt, sya ambil 2 biji..