Air ketuban

Hi momies..ad x kt sni yg boleh explain air ketuban tu mcm mna? N kalau leaking tu rsa mcm mna?? Sbb sblum ni tnda drh jd lgsg xtau tntg air ketuban... Tq in advance semua

2 Balas

macam saya anak first air ketuban leaking keluar banyak tapi takda rasa sakit contraction . first tak perasan masa kencing tapi kenapaa macam lama , ingatkan kencing banyak . lepas je tukar spenda tilam basah . air ketuban ni keluar kita tak sedar and kita pun tak boleh nak tahan air ketuban ni . terus cepat cepat pergi hospital

11mo ago

hahaha saya pun tak tahu ikut saluran kencing atau ikut dari faraj kita . tapi kalau rasa tetiba basah tu leaking . macam kencing kan kita ada push sikit perut untuk keluarkan air kencing . kalau sis rasa tak tahu tu kencing or ketuban pergi je sepital . sebab kalau leaking lelamaa risau baby kena jangkitan kuman / lemas .

kalau ada air keluar sedikit-sedikit tp tak berbau hancing,mungkin leaking. bagitau nurse,nanti doc buat usg sbb dgn usg boleh tau kuantiti air ketuban. kalau ketuban pecah pula,biasa ada bunyi seakan pop mcm tu