9 weeks

Hi momies2. Siapa sni prnh scan 9 weeks tp msh belum nampak janin dan heartbeat. Tdi scan usia janin 5 minggu shja.

13 Balas

Sy pun macam ni. 9.9 nak bukak buku pink, ikut tarikh last period patut pregnant 9 weeks, pagi sebelum pegi hospital ada darah sikit, check bp darah tinggi, doktor scan nampak kantung je saiz 5 minggu. Ok ke? Sy dah sedih dah tadi, macam macam pikir, haha. Doakan kandungan sy sihat ya, 4 tahun TTC.

Saya pun harini sepatutnya da 8 weeks tapi scan size kantung 6w6d..hanya nampak kantung.Doktor syak kantung kosong tapi dye suruh datang scan balik 2 minggu lagi..Da mula risau sebab bulan 4 haritu da pernah misscarriage.Semoga ada keajaiban buat kita.aminn🥺🥺

3y ago

Try scan kt klinik swasta.. Sye klau pegi kt kk, mmg nmpk kantung.. Tp g klinik swasta, siap nmpk heartbeat dia.. Alhamdulillah

TGg lagi 2mgg baru scan lagi. MCM sy ikut tarikh last period 8week. Tapi scan ukuran kantung 4week je. Sy dh selamat bersalin dah. Skrg dlm pntg. TGg lg 2week baru scan ye sis.

2y ago

Kalau 11 mnggu tk nmpk janin ? Cm mna ya sis ? Time 5 mnggu 8 mnggu nmpk janin ? Tp 11 mnggu mknn janin je ada ?

dont worry sis sama dgn sy 6 mggu pun belum nampak.. time buat buku 12w semua da nmpk heartbeat pun jelas dnga... yg penting tc! mkn acid folic utk tumbesaran bby... ☺️

So sbnrnya usia janin 5minggu. Bkn 9mingu. 5minggu mmg x nmpk apa² lg sis.. Tngu 2minggu lg bru nampak janin dan jantung selalunya.. ☺️

Sy masa scan 7week pon nmpk kantung je. Esok nk repeat scan dah 11week. Bedebar rasa nk pi scan

3y ago

mcmna sis..lepas scan 11 minggu nampak tak

kalau cm ni nak ikut cm mana sis saya 7w nampak kantung je doc ckp ambik 5w

Saya pun kntung je...bru scan..sy bru 7w4d.. sy ada sjrh hmil kosong...😭

3y ago

sy pernah hamil tp kantung kosong.. huhu.. tiada alahan apa2.. mcm payudara xsakit.. xloya .. biasa tempoh hamil kantung kosong 3bulan ye akn keluar sendiri..

5mggu scan, nmpk kntg. 9mggu scan bru af heartbeat

5 weeks nampak kantung..8 weeks baru nampak baby n heart beat