Boleh ke makan oyster?

Hi momies tumpang tanya ibu yang mengandung boleh makan oyster ke?

6 Balas

boleh..oyster masak sambal tumis ke,oyster masak kicap ke..x de masalah janji masak sepenuhnya..kalau yg fresh2 perah lemon tu,klu bole elakkan..kalau ngidam sngt nk mkn,em..no komen..tanggung risiko sendiri..huhuhu😂 sye pun ngidam oyster tp suami halang sekeras2nya..

2y ago

betul2 sy pun mcm teringin jgk nak makan yg mentah2 tu. tapi takut pula berisiko jadi tahan ajelah dulu. 🤭🤭🤭

Xboleh mkn makanan mentah je.. separuh masak pun xblh.. klau mknn masak InShaaAllah semua baik2 je. Oyster fresh ni byk parasit tau..

Boleh sis. Tapi pastikan yg dah di masak. Sebab ibu mngandung ni xbole makan makanan yg mentah.

oyster yg dimasak sepnuhnya ok je nk mkn....jgn yg mentah ye

jangan makan mentah or separuh masak...pastikan betul2 masak

kalau mentah tak boleh