TEH/KOPI/3IN1

Hi momies sy ni mmg suka cafin. Kalau pagi2 minum tu boleh ke? Antara 3 3 ni mana lagi kurang cafin nya? Kalau minum pagi sahaja adakah jd masalah? Sy 26weeks🌸😁 selbih nya air masak pun sy minum jugak 1 hari. Lbh 1L sbb siap2 ada botol air depan tv😄

1 Balas

Saya coffee lover jugak dan saya pernah tahan diri untuk tak sentuh kopi langsung, tapi last² saya sendiri stres. Saya tanya misi, dia cakap tak jadi masalah nak minum pun , awak stres, baby lagi stres, tapi hadkan minum 2 cawan je satu hari , make sure minum air kosong banyak, jarakkan pengambilan kafein 2 jam before / after makan ubat, and try recover balik HB dengan makanan yg boleh naikkan dia balik contohnya kerang, jambu batu, buah naga. HB saya kategori okay, so misi pesan macam tu je kat saya 😊 kalau HB yg sememangnya low dari awal pregnancy, biasanya misi akan mintak kita stop terus caffeine.

4y ago

saya setuju.