Keputihan semasa pregnant

Hi momies semua, saya nak tanya pengalaman dan soalan bagi momies .Skrg saya dah 6 bulan pregnant dan masih ada sedikit keputihan.keputihn nye macam putih telur dan tidak berbau. Doc ada je bagi ubat pil yg kena masuk bawah tu dan saya dah habiskn dah ubat tu tapi sehingga sekarang saya masih ada keputihan. Dan dah buat pun test pap smear,result pap smear negative dan tiada pape masalah. Doc kata keputihan saya tu normal untuk org pregnant. Tapi saya sbgai 1st mom memang risau kan , sebab keputihan sehingga ke 6 bulan kan. Momies rasa macam mana? Apa jawapan momies atau ada pape pengalman tak? Terima kasih semua dgn jawapan mommies #ingintahu #bantusharing

2 Balas

klu dktr kata normal, then its normal. melainkan keputihan awk btukar warna kuning/hijau, berbau dan gatal. kena swab utk tgk gbs or tak

Tak normal ke ada keputihan smasa hamil? Sbb saya ada jugk tapi tak teruk/tak gatal. Dan ada waktu kencing jer