Doktor bagi tempoh 2week untuk gugur kandungan .

Hi momies . Kebiasaannya jantung baby start ada berapa week ? Saya sepatutnya 9week tapi tadi gi checkup baru 7week . Kantung ada tapi jantung takda #ingintahu #firstbaby #firstmom

5 Balas

InsyaAllah semua baik2 puan. Sebab lain badan lain kejadian nya. Saya dulu mcm puan jugak. 3 kali scan follow up setiap 2 weeks xpernah nampak kantung & janin. Masa tu sepatutnya kalau ikut kiraan last period 11wks tp scan masa tu baru 8wks dan masa tu scan terus nampak jantung kelip2. ☺️ jangan risau ya. Fikir yg positif ja. InsyaAllah xdapa2 tu puan. Semoga next scan dh boleh nampak dh degupan jantung janin ya. Try scan tmpt lain puan kalau boleh.

2y ago

terima kasih yunk . amin ya rabbalalamin

Saya pon mcm tu jugak sis. Tggu je lagi 2 minggu pastu scan lain. Saya pon usia kandungan lewat 2minggu sbb period x regular. Nmpk kantung je saiz 5mggu tp kalau ikot pengiraan saya dh 8mggu. Pastu doc cakap lg 2 mggu datang scan sekali lagi. Scan 2mggu kemudian terus ada degupan dan nmpk janin membesar dah

2y ago

alhamdulilah terima kasih 😌 doakan moga baby saya trus kuat .

Tunggu dulu. Kdg ovulasi lambat. Itu yg bila scan usia kandungan jadi lewat. Sy yg lmp dgn scan beza sehari je pun scan masa 8w just nampak kantung. Nanti sebelum scan minum air msk dulu banyak2. Lps scan baru kencing. Pundi kencing penuh baru senang nampak.

2y ago

Sama2. Jgn risau ya. Doa banyak2 jugak.

5w sy da dpt tgok jantung bby kelip2 sis.kes sis janin da ade ke sis.kalo ade tggu dulu smpai 12w jika xde bleeding atau pape.kdg lambt nampknye

2y ago

okayy sis . terima kasih ye

Fetus dh ada ke?

2y ago

ye yunk . sy takda tanda turun darah ke sakit perut ke takda . thankyou ya yunk .