baby sembelit

hi momies , if baby sembelit nak bagi makanan apa ya utk redakan . baby saya 8bulann, makanan sy bagi bubur jee takde letak ape2 .start makan masa bby 6bulan okay jee . start 8bulann ni jdi sembelit .

4 Balas

8 bulan patutnya dah kena bg texture kasar like nasi butir yg berkuah to avoid anak jadi picky eater. Or at least bagi bubur blend kasar yg ada complete meal (better sayur hijau cos senang hadam) & boleh tumis2 dah. If anak sembelit bagi buah yg tinggi serat like pisang. Anak saya snack time boleh habiskan pisang sebiji. Air pun pastikan cukup 4-8oz daily

2mo ago

faham,terima kasih awak 💗

bagi puree pisang & buah naga . utk buat snack petang pun boleh . and juga banyakkan bri bby awak minum air selalu

2mo ago

ohh tq awak 😘

Bagi complete meal awak. Protein, sayur, buah.

2mo ago

ohh faham tq awk

bagi makan buah naga