Baby Kurang Menyusu 4bulan

Hi momies, ade ke yg baby masuk 4 bulan terus kurang menyusu. Berat pon tambah 300g je. 🥲🥲 kenapa ek kurang nyusu, nak makan ke. Nak tukar susu ke. Baby fully FM. Hmm bingung

5 Balas

Anak saya pun 4 bulan, anak saya minum 3oz je, kdg x hbis, bila misi tnya, dia jwb o sikitnya, saya pun nmpak bdn dia mcm susut, tapi bila timbang, naik 600g jugak, lst timbang msa 3 bln, so sya skrg bnyak ikut dia, klau x hbis sya x pksa pun minum, kdg budak2 dia ada masa x nk minum, o sis kLau boleh tukar puting tngk, kdg dia x nak, kdg puting lama, anak sy mcm tu, kalau puting lama sikit dia x nak

kalau dia mmg kurang menyusu x perlu tukar pn ...if susu da serasi ...kalau dia mmg kuat menyusu tp berat tak naik haa itu perlu tukar susu ...anak saya pun mcmtu setiap kali timbang kadang naik kadang x ikut pada demand susu ...but graf semua masih ok normal ..dont worry

Teruskn offer sis, ank sy 6 oz tp split feeding dlm 20min-30min. Mcm tahu je ad lg susu dlm botol. Gap utk next feeding 3jam. Wktu wake windows offer je sis, sikit2. Dh meniarap penat2 dia nk susu. Lps tu melepet kjap main blk. Bru nap.

Anak sya bru msuk 4 bulan mmng kurang mnyusu tnya nurse saran kn try tukar susu sya tukar trus bnyk dia mnyusu susu lama xserasi dah dgn tekak dia mngkin dia bosan 😂😅…..

Ingat ye mummy ² jgn bagi anak makan dulu sebelum cukup tempoh 6 bulan ke atas. Mungkin boleh tukar susu. Beli yang pack kecil dulu utk trial