Ruam kulit baby

Hello momies. Ada yg tahu x ni ruam apa ya? Dah tanya misi kk masa check-up, dia kata mcm kulit kering ja. Suruh sapu losyen ja. Hmm tapi agak agak kenapa ya?

Ruam kulit baby
4 Balas

Pendapat saya sama macam nurse. Nampak macam kulit kering. Keep apply body lotion. Kalau pengalaman anak saya, sebab cuaca panas dan berpeluh. Jadi kulit kering. Anak saya memang pakai body lotion since newborn. Tapi bila pakai brand yang selalu dia pakai, tak hilang. Saya tukar brand lain baru okay.

4mo ago

Okay baik.. tq yaa.. nnt sy cuba sabun lain pulak

Sama sis anak sy kat kepala lutut and peha dia. Nurse KK suh pakai lotion je. Saya igt nk try mustela cicastela tu. 🤣

nurse pun cakap benda yg sama dkt anak sye. Mcm2 lotion sye pakai sama je. End up pakai Cetaphil baru okay.