KULIT GELUPAS HALUS

Hi ibu semua, anak sy mula2 kena ruam yg biasa tu yg mcm ruam susu/ruam panas di pipi sikit shj yg keluar ruam. Kemudian tukar sebamed body wash tapi naik kat perut lepas pakai sebamed. Nurse kK suggest Calamine cream ruam tu macam mati tak naik dah tapi kulit gelupas pula jadi kering sangat. At the same time saya sapu minyak yuyi kalau kembung - mungkin kah sebab yuyi kulit jadi kering macam ni? Saya perlu sapu lotion apa ya? Johnson baby oil boleh ke? #pleasehelpmommies

KULIT GELUPAS HALUS
2 Balas

Lotion cetaphil bagus.. anak sa pn sama juga naik ruam, then ada kulit mengelupas, calamine lotion tu kurang pakai, tapi pakai pureen nappy cream berhasil kurangkan ruam. Kerapkan sapu lotion dan lap2 dgn tisu basah

kadang sbb ubt calamine lotion tu pn blh sbbkn kulit kering..xpn puan try sapukn bby dgn bby lotion bg kulitnye lembab xtrlalu kering #tapxbisou