Susu kambing

Betul ke susu kambing blh elak baby kena kuning ms baru lahir? saya ada fibroid, pcos & polyp blh minum susu kambing ibu mengandung ke? #ttc13y #3rdbaby

5 Balas

Pengalaman saya anak kene kuning 3 hari je sbb amalkan susu kambing fresh. Saya minum sikit setengah cawan kecik utk masuk dalam susu badan khasiat dia & dalam 3 titik pada lidah baby saya. Hari ke 3 terus kuning turun & semua ok. No problem ☺️ depends on org and baby jugak kot? Better tanya la doctor

2y ago

tq sis....sharing.

Saya peminum susu kambing sejak sebelum hamil. Selepas bersalin anak ada kuning dan dipantau sepanjang 14 hari di klinik shj. Hari ke 15, bacaan kuning dah kurang. Dan masih dipantau sendiri. 3 ke 4 bulan dah takde kuning jika kita pantau pada mukanya. sesuai utk fibroid dll tu, tanya doktor ya.

2y ago

inshaaAllah.. Aamiin Ya Mujib. Terima kasih sis.. Sis juga. Semoga baik² hendaknya ..

Anak 1st sy xmnum susu kambing. Sy mnum anmum coklat. Anak kuning 10 hari shj. Skang 23w dah. Sy ada fabroid & polip jugak. Sy mnum susu maeez & esp shaklee.

2y ago

hihihi fibroid sis pun makin membeso ye?sy latest scan fibroid 8x9 dah ..tp dktr kt tgh nya mcm dah kosong dah hancur...

misi kat kk sy tak galakkan minum susu kambing, dia kata boleh naikkan lagi baby kuning nanti. tp papepon bole reffer dr

2y ago

Kalau o&g kata mcm tu better elak la sis. semoga dipermudahkan urusan sis n baby..

Susu kambing elok sis utk fibroid, pcos semu tu. Soya yg kne pantang. Elok jgk utk baby kuning..

2y ago

aah dktr bg dlm bentuk pil sis