GDM ,bersalin awal

Hi mom Biasa kalau kt ada gdm on diet, hb low selalu bersalin awal (serah diri) masa brp week y?? Skrg i 36weeks5day #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

2 Balas

kata kk serah diri ke hosp sehari sebelum due date Tp kalau saya, saya akan tunggu smp due on the day due saya akan buat scanning kat clinic utk check posisi baby jika dah buka 3-4cm , baru saya serah diri. Jika ada symptom air ketuban pecah ke atau sakit contraction kerap pun saya akan serah diri..as long baby dah engaged ke posisinye

2y ago

mk sure wait sampai due date sis jika terlebih satu hari gi klinic scan check posisi baby dah engage atau tdk sblm serah diri ke hosp. Memudahkan pihak hosp atau pun blh juga terus serah diri pada hosp,mereka akan check laluan dah buka atau tdk atau harus dibuka. Selalunye jika ada gdm, sehari sblm due date serah diri pada hosp utk keselamatan ibu dan anak. But u can also scan kat klinic sebelum u serah diri so that u lbh peka ttg posisi baby dah ready

di tempat saya cek up dan di hospital yg saya akan bersalin, nurse dan doktor dah beritahu saya to be induced pada 37week. 36 minggu 6 hari masuk wad. Saya tunggu surat jemputan masuk wad daripada KK/hospital je ni. 😁

2y ago

Terima kasih... doa yg sama untukmu 🤲🌻