Scan dkt kk

Hi mom2 sekalian, kalau checup dkt kk memang xleh dgr heartbeat ke? Sbb sy dah 2x checkup, scan je tanpa dgr heartbeat. Preg 14w, doc just tunjuk jantung bergerak je. Normal ke?

15 Balas

Untuk awal pregnant di kk memang takda scan sekali dgr heartbeat . Mereka more to check keadaan ibu & jantung baby . Nanti 6-9 bulan nurse sendiri akan check heartbeat serta ukuran perut setiap kali ada appt . Untuk dgr heartbeat baby or more details boleh ke swasta , boleh survey dulu promosi yg ada di klinik .

Mcm sy haritu check up 15week pn xdpt dgr lagi..risau jgk.. next check up dlm 19week bru dpt dgr, tu pn xkuat sgt..heehe lpstu 21week pegi klinik brbyr untk scan 2D nk tgok jntina pn dia bagi dga bnyi jntung bby..kuat btl jelas sikit dga..🥰

awal lg ntuk dgr heartbeat klau baru 14weeks. sy dulu xsempat tny nurse dh bgtaw awal lg. 18weeks keatas baru boleh dgr. n yes start check up 18 weeks nurse letak doppler bg dgr jntung baby & check up seterusnya pon nurse bg dgr

Saya kk bagi dengar heartbeat masa kandungan dah 20w+ macam tu. Tu pun guna alat doppler tu, tu pun sayup je. Kalau scan sekarang dah 26w masih belum pernah kk scan. Saya selalu kalau risau atau nak dengar heartbeat, ke swasta je.

Kira bagus dah kalau KK tempat sis dah scan 2x pada 14w. KK tempat saya mula scan minggu 20, saya sangkut GDM minggu 17. Kat KK, dengar heartbeat tak sekali dengan scan. Nurse akan bagi dengar heartbeat. Doktor scan saja.

normal. sbb kk scan x mcm klinik swasta. sbb tu sy x harap kn kk scan. dia scan ala kadar je. nk btl2 tgk pregnancy kita. kne g klinik berbayar. insya allah... bole dgr heart beat. mcm sya.

kalau puan nak tahu.. sy pon sama.. dgr jantung baby kat klinik swasta je.. tp kena byr sikit la.. sy rasa semua mesin scan kerajaan ni ada problem sound kot x boleh nk dgr bunyi..

kk yang saya pegi setiap kali check up memang akan cek heartbeat, tapi guna doppler lah. kalau dengar sayup, nurse akan cari juga sampai jumpa. dan tunjuk berapa heartbeat anak.

sy 7weeks da bole dengar degupan jantung baby, tp tu kat swasta. klau sis nk dgr bole pergi swasta sangat jelas bunyi nya. kt kk pun sy x dgr pape, doc bgtau jantung begerak je.

saya checkup masa 7weeks kat swasta dapat dengar heartbeat baby. pastu kat kk 9week dokter check jugak heartbeat baby tapi xde bunyik. nmpk dlm monitor tu je benda alah tu