39weeks 1day 😩

hi mom2 ? ada ker sama mcm sy harini 39w 1d due date 28/7 tapi blm ada tanda2 nak bersalin, cuma kerap mengeras ja. Ada ker tips supaya cpt bersalin ? Takut la kena induce 😢 ramai yg ckp induce ni sakit.

1 Balas

mengeras spnjg hari ke or kdg2 je? klau mengeras spnjg hari segera ke hosp ye. tips nk cpt bersalin kena bykkn berjalan, buat ketuk ketampi, jalan itik, buat urutan perineum, bykkn bersama suami, bykkn berdoa. induce nnt pun klau yg belon kena bykkn berjalan jugak. pastu pujuk baby sllu ckp ngan dia suruh kluar cpt ckp ibu ayah nk jumpa