First bby..baby xckup 10 gerakkn

Hi mom sklian..bby xckup gerakkn 10..hnya 7 gerakkn sja smpai jm 9 lpas tu bby sllu mngeras😢 mcm mna ye

2 Balas

Saya baru keluar wad Sebab baby tak cukup 10gerakan. Ctg baby tak normal. Dr kata Baby stress. Alhamdulillah lepas 4 hari monitor ctg dalam ward, baby dh kick macam biasa. Apa2 pun gi hospita terus sebab kita tak tahu apa yg jadi dalam tu. Semoga dipermudahkan urusan awak ✨

kalau xckup 10 gerakkan dan kekerapan mengeras tu dlm stiap 5 minit puan kena g hsptl kadar segera tuk dptkn rawatan..mg dpmudah segalanya. aamiin

2y ago

biasa nurse pnh pesan jika xckup 10 tendangan kena dptkn rawatan segera d khuatiri sesuatu memudaratkan berlaku pd baby... even blum ckup bulan . nk2 ada alami perut mengeras..jika kerap berlaku mengeras kena juga pergi hsptl tkut nnti tanda2 awal nk brsalin .jika xckup 38 week means akan lahir baby pramatang sbb tu penting kena tahu ckup tendangan dan tgk perut mengeras sbb false atau sebalik nya.. kalau puan risau better pergi jumpa doc..at least kita tahu kondisi baby bagaimana .mg smuanya baik2 shj..aamiin