Pregnant test positif seminggu sebelum tarikh dijangka period.. normalkah?

Hi mom.. siapa ada pengalaman mcm sy.. 1st test prgnant kit line samar2.. hri ke hari line akn naik wrna pekat.. nk kepastian beli clear blue digital hasilnya (prgnant 2-3) tapi period sy belum delay lagi.. risau juga.. sbb selalu dengar ada yg period dah delay pun masih tak boleh detect.. tapi sy awal seminggu pulak dah detect 😅#ingintahu #firstbaby #1stimemom UPDATE yes im pregnant pada waktu ni.. Dan sayangnya.. sy dah pun keguguran tahun lepas sewaktu kandungan nak masuk 3 bulan.. baby stop develop pada minggu ke 8 prgnant.. 2nd prgnant sy alami chemical prgnacy.. Doakan sy untuk kandungan seterusnya ya.. semoga ada rezeki untuk sy prgnant semula dan menimang cahaya mata pertama sy.. :)

12 Balas

Alhamdulillah sis tahniah. Sama sy sis sy 14/4/2022 buat test kit tgk2 Naik double line. satu pekat satu LG slow..sy pn blm delay period lagii..saja buat test SBB Rasa xsdp badan n perut kram, Kaki sakit betis pn sakit MCM org pegi bersukan. doakan sy smoga Ada rezeki sy ya..SBB bln 12 thn Lepas sy keguguran Dan bln 5 sblm Tu sy ectopik. smoga Ada rezeki Kita..Aamiin

sama macam saya, belum lewat period .. saja² buat test urine, sbb bru beli upt 🤭 sekali doubleline tp sgt samar .. lepas sebulan sy check lg, upt sgt clear .. 6w sy g scan, alhamdulillah dh ad dengup jantung baby .. Skrg dh 32w 😊

3y ago

aah sis, check klinik dr. kata dh 6w .. mse check upt + tu tk terus g klinik, sbb kwn kata g awal sgt nnt scan tknmpk apa² .. so dr. akn ckp mungkin jd mungkin tk jd kandungan tu (pnglaman kwn) jd dia suruh g check mse 8w je .. Tp sy tk sabar 😅 ckup sebulan lmbt period terus g check klinik .. Alhamdulillah, mmg pregnant ..

dont worry sis, sy pun haritu mcm sis, blum delay dah test, upt 2line terang pla tue, xde rasa apa tpi kerap rasa cramp, dan mual, trus g farmasi beli asid folic ye, bnyykn rehat, now sy dh 16w, alhamdulillah

Wahh..rezeki sis lah dpt detect sblm period delay.. Tahniah ya.. Normal tu.. n luar biasa bagi sy sbb ramai yg nak dpt result mcm tu tapi xdpt detect awal..

3y ago

terima kasih.. ya sis.. sbb sy rasa badan sy rasa lain.. tu yg sy syak 😅

sy sama mcm sis,4hari sebelum period opk sy terang sangat,sy cuba clear blue pregnant 2-3 minggu..ttc 5 tahun ..isnin nnti baru pergi klinik.

3y ago

wah syukur.. rezeki sis.. tapi mcm sy haritu pergi klinik comfirmkan dan scan.. masa tu kandungan sy baru masuk 4 minggu.. jadi awal sgt untuk scan doc kata.. sbb tak nmpk apa lagi time tu.. doc sarankan sy dtg untuk scan semula bila usia kandungan dah mencecah usia 6minggu dan ke atas..

saya pun check guna clearblue smggu sebelum due n alhamdulillah skrg dah 9 weeks pregnant

Sama macam saya. Seminggu sebelum period dah tahu pregnant. Sbb ada simpton

saya pun begitu sis... dan memang mengandung. Jaga kesihatan. Tahniah

3y ago

Ye memang dah accurate tu kalau dah cek guna clearblue.. Begitulah dengan sy. Jaga kandungan dengan penuh hati-hati ye sis.. Saya baru keguguran 9week. Dah sebulan keguguran...

tahniah awak...pastu period awak trus X Mai la .

Boleh je terjadi kalau persenyawaan / lekat awal