Iberet folic

Hi momies, haritu saya ada scan di swasta dan dr ada bagi iberet folic. Kalau dh makan iberet folic perlu makan folic acid lagi tak ye? Sebab dalam iberet folic acid cuma 800mcg je kan? Konpius . Hehe

4 Balas

Kalau makan iberet tak perlu tambah acid folic. Doktor tahu apa yg dia prescribe.. badan kita cuma perlu kan 400mcg je sehari. Lebih akan keluar melalui air kencing. Correct me if i’m wrong. https://hellodoktor.com/kehamilan/tips-hamil/masalah-kehamilan/mengapa-asid-folik-penting-untuk-kehamilan/#:~:text=Pakar%20menyarankan%20anda%20perlu%20mengambil,dalam%20kandungan%20mengalami%20kecacatan5.

tak perlu dah mummy. keperluan harian cuma 400 mcg. kecuali kalau mummy pernah ada baby yg ada spinal cord defect sebelum ni.

awk brp minggu pregnancy? klu bwh 12w mkn folic saja dlu. iberet mkn lps 12w.

5mo ago

Doktor bagi saya masa 5 minggu , ok ke . Dia bagitau makan ni

x payah,iberet nie sama je ngan asid folic ☺️