keguguran...

Mom ... Insyaallah saye redho and ikhlas... Kehilangan anak pertama kami yang berusia 7 minggu tepat pada hari ini..... Semoga mommy yang tengah mengandung sehat dan slalu dipermudahkan ye.... Amin Skali sye nak tanya mom mcam mna nak bersih kan sendiri kat rumah mom apa yang patut diminum... Sebab sye gugur kat umah...

7 Balas

Sy kguguran jgk thn lps, darah keluar msa bulan puasa hari ke2, sy g check spital doc ckp katung dh kecut tp doc mtk sy balik utk brht kalau ade rezeki, inshaa Allah ada .. tp puasa ke 4 sy rse sakit n darah keluar trus suami bwk g swasta ..Doc scan bgthu yg sy dh kguguran, inshaa Allah sy pun redha dan ikhlas wlopun pedihh..doc swasta keluarkan surat utk sy g kk, sy g laa doc kk scan mmg cmferm sy kguguran, tp doc x terus buang sbb die nak janin keluar sdri, dari puasa ke4 smpai ke 26ari sy sakit, mmg byk hbs msa g spital jee dlm msa tu..Tp mcm biasa pergi pun suh balik rumah jgk, akhiryaa ari ke 26 tu janji sy keluar, skli dgn darah berbeku2 ,janin n akhir skli katung.. Sy xbwk pun ke spital bby sy wlopun doc suh bawak, lebih baik sy kebumikan n alhmdulillah sy kebumikan, n bru pergi ke spital utk cek balik kot2 laa msh ade yg tersisa.. g spital doc mtk juga janin tuz sy ckp jelaa ..Tp xper doc scan tgom darah byk lg kt dlm ..Jd sy kena dum spital utk cuci..slps setahun sy pregnant balik alhmdulillah dh 32w+ skrg..

4y ago

Ye sis... Semoga sis dipermudahkan yee

Nanti jumpa doktor utk kepastian dah complete ke blom.. Sy dlu pun kluar sndri.. Tp x mkn apa2 jamu.. Sy xbawa pun ketulan apa2.. Doktor pun xmintak..

4y ago

Kalau sis risau... Boleh pegi jumpa doktor terus.. Doktor boleh bg injection kecutkn rahim.. Kalau pendarahan tu byk sgt smpai berkali2 tuka pad, sis g emergency trus ye...

Bnyakkan bersabar sis.sa msa mngndung prtma da kedua gugur. Allah saja Tahu betapa sedihnya sa. zuriat yg ditungu2 slma 5 tahun.

4y ago

Ye sedih.Allah telah mengatur semua Insyaallah rehdo ikhlas..

Smoga sis kuat...sy 1st and 2nd kndungan pun ggur..complete miscarriage dkt umah jgk..insyaAllah ada rzeqi akn dtg

4y ago

Amin... Tq makasih sis

Mak ckap ne dah kluar semua, dah..

4y ago

Uri ni sis

Awak ada bleeding ke sebelum ni?

4y ago

Amin... Semoga sis dipermudahkan

Bykkan bersabar sis