Bayi 3 bulan menyusu sebelah payudara sahaja. Ada tak ibu di sini yang pernah alami pengalaman ini?

Mohon share

2 Balas

Perlukan latihan awak. Kena cari posisi yang sesuai dan selesa untuk ibu dan anak menyusu. Saya pun pernah mengalami masalah ni tapi sekejap je. Umur sebulan baby dah okay. Anak saya prefer sebelah kiri sebab on her first day diperkenalkan dengan sebelah kiri. Belah kanan tak nak. Tapi saya tetap offer dan cari posisi yang sesuai, Alhamdulillah dalam masa sebulan dah okay.

8mo ago

Nak lagi berkesan awak dengan baby kena shirtless. Pakaikan baby pampers je. Skin to skin ni salah satu cara untuk pujuk anak.

ada kenalan² saya juga alami mslh mcm ni. kenalan sy tu, dia perah susu bhgn y anak dia x menyusu tu n hntr stok susu tu dkat pengasuh. 😑