macam mana nk kesan tanda2 nak bersalin.. saya tak tahu beza #anaksulung

mohon share 37mgu 2hari😌

2 Balas

dr pkr sy ckp kalau skit nk brslin dy pnye contraction betul2 skit xleh nak pegang fhone dh, xleh nak gelak2 lg dh. pstu kuar lendiran cmpur darah takpun air ketuban .. skit yg mmg xleh nk bergerak lgsg dh ... kalau contraction palsu dy skit kejap2 tp still blh bergerak ke sana ke sini, blh gelak2 lg. blh buat keje lg .. contraxction yg sbnr ni dy skit yg kerap and berpanjangan perut mengeras kerap ..

sakit perut, balik2 rs nk kencing tp X kencing, pecah ketuban, kencing keluar darah

2y ago

Baby mengeras secara consistent. Contoh 10-20 minit sekali mesti dia akak mengeras. Makin lama makin kerap sampai 5 minit sekali pun ada. Kena sentiasa alert la catat waktu baby mengeras. Kalau takat mengeras sejam atau 2 jam sekali atau sehari 3-4 kali ke, itu belum tanda 😊