Nak tanya saya dah 13 minggu tapi kenapa xnampak baby bump langsung ?😭

Mohon sapa ii yang taw reply sebab saya taktaw sangat baru first baby

12 Balas

Normal sis.. Setiap anak lain2.. Asalkan bila check up scan doc bagitau baby sihat kira ok la tu.. Sy dulu anak 1st 5bulan pun xnmpk lgi baby bump, dh nk bersalin pun perut xbesar sgt smpai org tegur jalan laju xmcm preggy😅 Alhamdulillah sekarang 12w anak ke5 pulak dh. Semua anak mmg berbeza pengalaman dia, jgn risau ye..

13w baru sebesar mochi/jambu kecik sis. panjang pun baru 7.4cm. sgtlah kecil ya. kecuali sis jenis kurus tinggi perut flat mmg nampak cepat. jgn risau, enjoy ur pregnancy. time scan baby ok, membesar elok dah cukup dah. nanti 6-7 bulan baby dah besar masa tu mmg bulat perut

Normal tu sis. Kawan saya 4 bulan still x nmpk baby bump.. saya pula msuk 3 bulan sda mcam 5 bulan.. setiap bdan kita lain2 sis.. yg penting baby sihat dan mamy sihat2 syukur alhamdulillah 😊

normal sis. baby masih kecil. masa sy pregnant anak 1st & 2nd pun 6,7bulan baru nampak babybump. now anak 3rd dah 14weeks tapi macam tak pregnant sbb taknampak langsung babybump. 😂

sbr..ank 1st mmg xnpk sgt prt..awl lg tuh..tgu bbrape bln lg..sy dlu dh nk bersalin..0rg xtaw prgnant..sbb xnpk prt..

sama la 13 minggu.. tpi sy buncit hahahahahaa.. baby kecik lagi.. perut mak nya mcm mengandung 5 bulan

anak first memang macam tu. saya 5 bulan baru nampak. anak ke 2.. 3 bulan pun macam dah 5 bulan.

anak 1st mmg lmbt nmpk. faktor ktinggian pun boleh jadi. kalau rendah lagi cpt nampak bby bump.

Setiap badan lain2 sis , ada yg 6 bulan pun perur tak nampak lagi . Dah scan ke ?

2y ago

Badan sis kecik kot

kalau badan kecik anak 1st lambat nampak..6 bulan baru jelas..