daftar janjitemu JPN

mohon bantuan..tarikh jangkaan kelahiran 13/8/21..utk buat janjitemu ni,dia ada minta tarikh kelahiran..soalan sy,boleh letak tarikh due date atau dia nk tarikh kelahiran sebenar ea nnt?

daftar janjitemu JPN
10 Balas

letak tarik setelah bayi lahir..kerna due date kadang tak tepat ada yg bersalin awl ada yg bersalin lmbt..takut bila daftar itu due date dlm surat tu jpn letak tarik lahir ank ikut due date padahal ank lahir hari bulan tak sama..jdi dripda mnjadi msalah masa akan datang.. buat surat kelahiran ank selepas bersalin..buat temujanji setelah bersalin...

3y ago

tpi sy dah call pejabat JPN tu..kata nya begitu buat temujanji apabila sudah bersalin..cuba sis try call pejabat JPN berdekatan kawasan sis..utk kepastian...

nti kan sistem tu minta tarikh kelahiran anak...jadi nak letak bila..sdng anak masih dlm kandungan 🤭🤭😄😄🤔🤔🤔🤔saya dah bnyk kali masuk sistem..keluar balik🤣🤣....letak nti x sama dgn kelahiran plak... korang letak nya mcmna....atau kita tunggu jee bersalin dlu..🤔🤔🤔

3y ago

itu la soalan sy..tp bila baca komen2 kwn2 dlm ni kata,boleh letak tarikh due date & tarikh appointment tu dianjakkan dr tarikh due date kita tu..

saya letak due date je lepas tu selang 2 minggu saya buat appoment untk buat sijil lahir.. nanti dekat JPN msti dia tengok buku pink untuk kepastian tarikh lahir ank..ni sekadar appoiment sahaja... memang sekarang 2 bulan sebelum bersalin dah kena book appoment buat sijil lahir anak

Saya letak tarikh duedate tapi ambik belah petang..Sebab pengalaman sebelumnie baby lahir awal seminggu dari due date,jadi harap yang kalinie pun macamtuu laa 🥰

sis lewatkan 2 minggu selepas due date.. jgn lebih daripada 60hari due date sdh.. sb kalau letak due date kalau bby xkluar lgi rugi la tarikh book tu?..

3y ago

malas nye nak kene naik turun mahkamah..nak nak time covid makin naik kat sini..takpe lah,dah nasib dapat lewat hahaha

sy pun letak tarikh jangkaan..yg pntg date utk app tu kita anjakkn sikit 2 mggu slpas tarikh jangkaan tu..

3y ago

kiranya sy letak tarikh due date 13/8 & appointment date awal bln 9,boleh kan?

letak due date ...Jadi tarikh appt Jpn letaklah 2 minggu selepas due date ....

rsanya letak due date, sy pon buat cmtu sbb klau x .. xda slot kosong nnti...

3y ago

ok2..sy letak tarikh due date la kalau camtu..utk appointment sy letak awal bln 9..

Sorry nak tnya, temu janji jpn sis buat waktu sis pregnant brpe minggu ?

3y ago

sy skrg 38w..tu nk cari tarikh appointment..kalau ikutkan ada yg mintak buat appointment 2 bln sblm due date..kiranya sy dh lewat nk buat appointment ni..

da bersalin baru buat