Pump susu

Mohon bantuan kalau kita pump susu ada tempoh tertentu ka? Pump utk 30m 1jam mcm tu? Time pump dia keluar sikit pastu pump x keluar.. Kena teruskn jugak atau kena stop??

1 Balas

Max pump 30 minit. urut dulu/ tuam sblm pam Pastikan pam dipasang betul pastikan corong pam sesuai dgn saiz puting kalau tengah bengkak susu jngn pam. urut / tuam/ marmet dulu. ikuti medsos kelab menyusu susu ibu atau kaunselor penyusuan bertauliah

2y ago

😁😁