Bayi 3 bulan makan madu

Mohon bantu saya. Anak saya umur 3Bulan 5hari. Mertua saya beri makan madu tualang yang raw tu. Dia beri dalam satu sudu besar lebih macamtu. Sekarang saya bimbang dia kene botulism. Dah bawa ke klinik dr minta pantau dlu. Sy terlalu risau skrg. Berapa lama perlu saya pantau ye?

5 Balas

https://vt.tiktok.com/ZSNenDqVS/ boleh tengok ni, side effect baby makan madu bawah 6bulan. Kpd yg berfikir nak bagi tu baik kita sabar2 dlu tnggu baby dah capai umur boleh process makanan selain susu baru bagi la yaa. hehe moga2 baby awk baik2 saja, at least sdh hantar bagi jumpa dr. Pantau anak klu ada tanda2 mcm yg disebut dlm vid segera ke hosp.

12mo ago

Susah jg klu org tua jenis yg memandai ni, bila ibubapa dah berhati2 soal makan mnum anak still ada org sekeliling yg akan bagi. Mmg x lari lah nak bagi cuba anak tu. Tp habis satu sudu Allahh. doa yg baik2 je utk anak, klu stkt ni semua ok syukur baby kuat..

saya pun ade bagi baby makan madu 3 bulan ...sebab dia batuk ...lepas bg madu dia tak batuk dah ...skrg dia aktif je ,mnum susu mcm biasa ...lepasnie mmg saya xkn ulangi lagi sebab dh tahu

Allah.. madu boleh bagi pada baby 1 tahun ke atas.. semoga anak sis baik2 saja..

Bayi bawah 6 bln boleh minum susu je sis

Madu brand apa ye?