susu

hi mmy semua.baby sy lahir 27/12/19.lahir 1.8kg je.tak cukup timbang.kecik lagi.1bulan baby 2.9kg.2bulan pun timbang ada naik 3.8kg.smlm timbang.kat hospital sbb jmpa pakar.4.1kg je.naik brpa gram je tu.?bby sihat.cuma kecik la.susu ape sesuai ngan bby jenis kecik mcm ni. s26 dah cuba. ductbaby dah. now dupro. susu ape yg bagus bagi bob kan lagi dia.nnt timbang naik sikit² nurse bnyk ckp nnt.sbb yg umr 2 bulan pun tak cukup timbang.smlm pun doc ckp timbang masih tak bagus??

1 Balas

Kalau ikutkan tiap bulan hmpir naik 1kg dah tu bby puan....dah ok dah tu....rujuk graf tumbesaran ank dlm buku ank utk tau normal atau paras yg perlu dibimbngkan.. Xperlu obses nk bby bam2 semua tu....takut lps bam2 pergi ke obes pulak ...sian ank kita...jauh lg perjalanan hdup dia .. Asalkan graf dia dlm line normal puan dah xperlu risau😊

4y ago

Rujuk graf je...kalau masih d line normal should be okay😊