180 ML / 6 OZ

Hi momies, boleh ka baby umur 1 bulan minum formula sampai 6 oz?

2 Balas

dia xjeluak ke sis.. tkt overfeed.. mcm anak sy.. sblum nie puting botol dia jdi luas.. pastu dia minum susu xpuas.. saya bli botol susu yg jenis flow slow.. alhamdulillah mudah kenyang.. dh xminta2 nk susu lgi.. biasa lpas susu 4oz mesti xckup lgi

6mo ago

klu ikut kiraan doktor, berat darab 150ml bahagi dengan 12 (utk 2 jam) 8 (utk 3 jam) = anggaran brp oz yg bby perlu.. ikut kiraan dktr la.. tpi sy ikut demand bby..

Dia cam banyak sgt la pada sy takut baby overfed. Tanda2 baby overfed tandanya dia muntah byk, kentut busuk, perut keras dan dia meragam. Kalau baby awk mmg minum byk tu takde masalah

6mo ago

dia tidur lena sis tp kawan sy kata terlebih klu 180 ml