MANDI AYAQ KUCAI

Mitos ke Fakta? Sebab dorang kata mandikan ayaq kucai kat baby baby kuning turun cepat

6 Balas

Walaupun saya ketawa baca - tapi saya mengaku saya ikut petua ini. Berkilo kilo kucai beli. Pecayalah - mitos. Anak saya 2 kali masok spital- dok bawah lampu penangan kucai. Breastfeed. That’s the only remedy and works without any hesitation. Nothing else. Please please. Constant breastfeeding your baby - frequently. This bilirubin only goes away by urine or pass motions. Itu saja. Yang lain, kalau awak berani cubala. It doesn’t work for my baby.

4y ago

thank you so much mummy, noted 💅🏻

nah . minum ayaq ni. Utk hilangkan kuning baby. Momy tau kena minum bukan bby . heheh. Menyusu nanti dpt la khasiat dia kat baby insyallah.

4y ago

noted

Setau sy kena kerapkan susu je. Tp ok je nk cuba tips2 lain kan. Ikhtiar. Selagi tak memudaratkan ibu&baby

ank sy kuning ari tu, mak sy mandikan dengan air beras..slain tu kerapkn susu bby..mmg cpt turun kuning

boleh la cuba,, mak sy dulu pun cuba mandikn bby pakai ni... tpi x lalu la bau bwg...

emm ce tidokn bby dgn daun pisg ,,mne thu oky