RINDU 1st pregnacy😭

Misscarigge 12weeks.. Dulu setiap hari buka TAP tgk perkembangan bby dlm kndungan.. maklumlah.. 1st time prgnant.. mmg excited..tapi ternyata itu semua hanya sebentar sahaja.. masa kndungan nk masuk 12weeks sy disahkan silent misscarrge..bby dlm kndungan dah stop berkembang dan dah tkde heartbeart... refer hspital besar untuk DnC sbb sy heavy bleeding masa tu...taktahu nk gmbarkan mcm mana perasaan tu.. sekarang dalam 'mod penyembuhan' di TAP.. tak sabar rasanya untuk ada bby semula..mgkin dengan ada rezeki seterusnya yang boleh kurangkan perasaan sedih ni.. 😭#firstbaby #1stimemom

RINDU 1st pregnacy😭
27 Balas

Sabar puan.. luahkan pada suami n org plg rapat dgn puan.. jangan pndam sorg2.. sy doakan Allah gantikan dgn rezeki baby lg.. sy faham sgt perasaan puan.. usia perkahwinan sy 11 tahun baru diberi peluang utk hamil.. thn lps sy hamil tp bertahan 13 mggu saja, sy miscarriage.. sedihnya hanya Allah saja yg tahu.. alhamdulillah tahun ni Allah berikan rezeki buat kali kedua.. sy doakan puan diberi rezeki zuriat lagi.. sentiasa berdoa n jgn putus harapan..doakan juga kali ni sy dapat melahirkan zuriat pertama setelah 12 tahun perkahwinan..

3y ago

inshaallah amin.. terima kasih puan.. semoga dipermudahkan urusan puan juga :)

Assalamualaikum takziah puan. Saya pun melalui perkara yg sama. Sepatutnya 14 Nov 2021 saya dah dpt lahirkan anak pertama saya.Tapi Allah lebih tahu. Masa 12 weeks doktor confirmkan baby stop develop. Masa weeks 14 baby keluar sendiri. Saya xde apa2 bleeding pun. Pergi hospital doktor cuma cucuk ubat kecutkan rahim. Sekarang saya dah 19 weeks pregnant, alhamdulillah. Semuanya ada hikmah tersendiri.Jgn risau dan sentiasa positif ya puan.

Jgn risau puan,sama mcm sy minggu ke 12 kehamilan pertama,missed misscarriage jgk sbb heartbeat baby da terrhenti n stop membesar tp x kena DnC,7 bulan kemudian sy pregnant lg tanpa dirancang..sekarang masuk minggu ke 19 kehamilan kedua sy..puan jgn risau ye,ada hikmah semua ni..insyaAllah nanti ada rezeki lg..yang penting bg berpantang n bg bdn kita sihat dlu..

sy pn pernah alami..ggur mase 12 mnggu..mse scan 8 week bb sume ok dh npk heartbeat..mse on the way nk ke 12 week perut sllu x slesa..cam mild pain..tp perut mmbesar..mase ade kuar cklt g scan..bb dh stop heartbeat..mnngis xyah katelh bb kedua..sbb y pertama ank syurga..ninggal mase lahir..sabar ye puan..sume ade hikmah..skrg Allah gnti 5 org pd sy..bederet

Sabar ye sis .. Mcm sy awal tahun baru ni tahu pregnant first bby jgk .. Bukak buku kt kk masa 3m .. Scan heartbeat xde dh .. Dlm seminggu lebih tu sakit perut & kua darah .. G scan kt swasta , dh kosong & refer hosp .. Missed miscarriage & buat dnc .. In shaa Allah , percayalah lepasni ada lagi rezeki .. Jgn stress² tau .. Kuatkan smgt 🥰

sy bersimpati dgn keadaan puan, kuatkan hati ye. yakin je rezeki Allah yg bagi semuanya terbaik utk puan. cuma bezanya cepat atau lambat. kalau puan perlukan masa utk berehat dari gunakan apps ni, puan cubalah. kesihatan puan paling penting skrg ni & sy harap puan kembali dlm keadaan lebih ceria dprd biasa. *hugs*

3y ago

inshaallah amin.. terima kasih puan :)

Salam Puan. Sy pun cam tu dlu, 10 weeks pegi scan doc ckp heart beat tkde. 2 minggu lps tu dia turun sendiri. Sedihnya jgn ckp la lmbt nak elok. Tp skrg sy pregnant balik, bru 5 weeks. Skrg tiap2 hari anxious, bharap sgt bby ni jadi. Insha'Allah. Sy doa puan dberi kesembuhan dan rezeki yg lebih lagi, amiinn

3y ago

sama lah kes kita.. dan sekarang alhamdulillah.. da 12 mgu... yang penting redha dgn ketentuanNya

sama mcm saya dlu.... 2 tahun bru ada rezeki lg... y ptg jaga kesihatan, jangan stress dan jgn bersendrian... sllu luahkan perasaan dgn suami, keluarga, kawan2 y rapat... sya bljr dr pengalaman sendiri... dulu hmpir depression dan berhenti krja... skrg Tuhan bagi rezeki lagi.. thanks God 🙏

3y ago

terima kasih.. semoga ada rezeki untuk sy juga nnti :)

saya nak tanya saya sepatut period 28 hrbln lps tak datang msuk arini 5 hari pada 30 hrbln sya pgi buat test pregnant naik dua line..1 line samar2.. semalam kuar cecair coklat arini darah... ada mual,loya selera mkn kurang ,perut kram,pingang skit ..adakah saya pregnant

Bersabar ye puan. Ini semua ujian. Dan pasti ada hikmahnya yang tersembunyi. In shaa Allah, Allah akan bagi sekali lagi untuk puan merasa menjadi seorang ibu. Semoga puan cepat sembuh. Banyakkan istighfar. Jaga kesihatan.

3y ago

inshaallah amin.. terima kasih ya puan :)